Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât de periculoase sunt odorizantele de maşină

Wednesday, 02 September 2015, 11:33 Sursă: REALITATEA.NET

Aproape nu este mașină în care să nu găsim odorizante. Brăduții parfumați sau sticluțele pline cu lichid aromat au devenit accesorii de nelipsit. Șoferii sunt convinși că acestea pot împrospăta aerul din autoturism. Total greșit, spun medicii. Ei susțin că mirosurile urâte nu sunt îndepărtate, ci doar acoperite, iar astfel de parfumuri pot provoca alergii grave.

Dacă ne expunem pe termen mai lung la acest substanțe, cum a fost acum sezonul cald iar evaporarea odorizantelor a fost destul de intensă, atunci apar și reacții de sufocare pentru pacienții care suferă de astm, afecțiuni gastrointestinale, uneori pot să apară tulburări neurologice, cefalee', precizează dr. Raluca Micu, medic alergolog.
Deși au imagini atractive, cu flori și peisaje frumoase, odorizantele nu au nimic natural. Mirosul plăcut este dat doar de substanțele chimice, spun specialiștii. Acestea sunt cu atât mai periculoase cu cât unii producători țin ascunse multe ingrediente toxice.

'Paradiclorbenzenul este o substanță care are și risc carcinogen, ftalații pot afecta bebelușii din  viața intrauterină, formaldehida este carcinogenă, benzenul, alcooli, aldehide, etc', spune medicul.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL