Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Care sunt cele mai bune grăsimi pentru organism și pe care trebuie să le evităm

Saturday, 28 February 2015, 18:26 Sursă: REALITATEA.NET

Deși sunt blamate de către mulți nutriționiști, iar multe reclame de la TV îi sfătuiesc pe telespectatori să le evite, grăsimile sunt necesare pentru buna funcționare a organismului deoarece ajută la prevenirea unor boli.

Vitaminele A, D și E, precum și acizii grași esențiali conținuți în alimentele grase nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică.

Un studiu publicat luna trecută în British Medical Journal a dezvăluit cât de bune sunt grăsimile pentru organism și ce nu ar trebui să ne lipsească din dieta noastră. Cercetătorii au demonstrat că oamenii care consumă unt, lapte, smântână și iauturi bogate în grăsimi au mai puține probleme cu inima și riscă mai puțin să se îmbolnăvească de diabet de tipul 2.

Medicul Marilyn Glenville, autoare a multor cărți de specialitate despre nutriție, a vorbit pentru pe înțelesul tuturor despre ce ar trebui să includă dieta noastră și ce ar trebui să fie evitat.

În articolul de la acest link aflăm care sunt cele mai bune grăsimi pentru organism și cantitățile zilnice ideale recomandate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL