Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Adevăratul câștigător este... Vladimir Putin

Sunday, 15 July 2018, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Adevăratul câștigător al Cupei Mondiale este PUTIN. Într-un moment în care reputația internațională a Rusiei suferă vizibil, Putin a manipulat şi a folosit Campionatul Mondial de Fotbal ca pe un instrument ideal de propagandă pentru a repara imaginea ţării. Cu sute de mii de fani din întreaga lume care vizitează Rusia şi profită de organizarea fără cusur a Campionatului Mondial de Fotbal aproape nimeni nu mai vorbește despre Crimeea, despre încălcarea drepturilor omului sau despre prizonierii politici. Chiar dacă doar temporar, obiectivul lui Putin a fost îndeplinit.

Adaugă părerea ta

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. În urmă cu câteva săptămâni, publicaţia USA Today scria: "Indiferent de ce se va întîmpla, Vladimir Putin câştigă Campionatul Mondial de Fotbal".

Poate că titlul pare brutal şi exagerat, dar el reflectă opinia multor analişti care cred că Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 i-a oferit lui Putin oportunitatea perfectă de a repara reputaţia internaţională a Rusiei, grav afectată în ultima perioadă. Iar ţarul de la Kremlin a profitat din plin de această ocazie, scrie g4media.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Influenţa planetară a evenimentului sportiv i-a permis lui Putin să se prezinte ca un lider puternic, care se întreţine în tribuna oficială cu președinți și prim-miniștri din cele patru zări și încearcă chiar, în culisele turneului, să acţioneze ca un mediator şi să facă pace între israelieni şi palestinieni.

Finala președinților la Campionatul Mondial de Fotbal 2018. 14 șefi de stat, în tribună cu Putin

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 Dacă liderii politici şi familia regală din Marea Britanie – una dintre ţările occidentale cele mai ostile politicilor actuale ale Kremlinului – au declarat că vor boicota competiţia după scandalul otrăvirii unui fost agent rus refugiat în Anglia, decizia lor pare să fi fost aproape singulară. Numeroase ţări au îmbrăţişat evenimentul şi par să fi uitat câteva săptămâni de comportamentul agresiv al Rusiei.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 În urmă cu câteva zile, consilierul pentru securitate națională al lui Donald Trump, John Bolton, a vizitat Kremlinul pentru a pune la punct summit-ul dintre cei doi lideri, iar media a relatat că el i-ar fi cerut lui Putin sfaturi despre cum se organizează un turneu de succes. Președintele Trump, care se va întâlni cu Putin la Helsinki la 16 iulie, a lăudat şi el turneul, spunând că Rusia "face chiar acum o treabă fantastică la Cupa Mondială."

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. Putin nu a folosit Cupa Mondială organizată de Rusia doar pentru a spăla imaginea ţării în exterior. Nebunia fotbalului i-a permis lui Putin să îşi implementeze agenda politică internă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018. În timp ce ţara era cuprinsă de febra turneului şi de victoriile surprinzătoare ale echipei naţionale (cotată cu şanse reduse la începutul competiţiei), Guvernul de la Moscova a decis creşterea vârstei de pensionare a ruşilor. Deşi noua lege are efecte semnificative pentru zeci de milioane de persoane şi se aştepta să fie contestată masiv, criticile au fost limitate, iar vocile dezaprobatoare s-au pierdut în scandările suporterilor şi în cântecele lor patriotice care sărbătoreau calificarea în faţa Spaniei.