Bucureștenii vor putea călători cu metroul și autobuzul folosind un bilet unic

Monday, 04 December 2017, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi ”pentru” și șase abțineri. Niciun consilier nu a votat ”împotrivă”.

"Am convocat o ședință deîndată a Consiliului General pentru a dezbate și vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului București. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetățenii vor putea să călătorească și cu metroul și cu autobuzul folosind același tichet. Biletele unice vor putea fi achiziționate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât și de la RATB, precum și de la automate", a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Firea a declarat că biletul unic va fi valabil 60 de minute și va costa 5 lei. Cel de 10 călătorii de câtre 60 de minute - 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate - 17 lei, potrivit Agerpres.

Firea a menționat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe și în ceea ce privește biletul, dar și abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători și cu metroul și cu autobuzul și un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât și primăria, toate procedurile interne și legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în fața unei decizii foarte importante pentru bucureșteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut și aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL