Bolile care ți se citesc pe chip. Mergi de urgență la medic dacă vezi asta!

Thursday, 21 February 2019, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Unele dintre micile imperfecțiuni de pe chipul tău pot fi, de fapt, semne ascunse ale problemelor de sănătate pe care nu știi că le ai.

Adaugă părerea ta

Chipul nostru dezvăluie mai mult decât starea dintr-un anumit moment, el ne poate oferi informații prețioase despre sănătatea personală. Iată ce ai putea descoperi privindu-te atent în oglindă.

Hipotiroidie

Ai observat că sprâncenele, în special treimea lor exterioară, se subțiază tot mai mult? Poate fi semn că tiroida ta e leneșă și nu secretă suficienți hormoni. Alte semne de hipotiroidie: piele uscată, constipație, oboseală, creștere în greutate.

Ce-i de făcut. N-ar strica o vizită la endocrinolog. Probabil va trebui să-ți faci niște analize de sânge care să evalueze funcția tiroidei, printre care TSH, T3 și T4.

Hepatită

Când albul ochilor este galben, ne gândim la o infecție virală (hepatită, mononucleoză) sau la probleme cu ficatul, bila ori pancreasul, dar îngălbenirea tegumentelor și mucoaselor poate fi și efectul unor medicamente, precum cele de diabet sau hipertensiune, scrie femeia.ro.

Ce-i de făcut. Imediat ce observi că pielea ori ochii s-au îngălbenit du-te la medic, fiindcă e nevoie de analize și investigații.