Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bijuterii în valoare de peste 1 milion de lei, confiscate de polițiști după un control în trafic

Wednesday, 17 February 2016, 13:39 Sursă: REALITATEA.NET

"La data de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au oprit pentru control un bărbat, de 34 de ani, din Constanța, care conducea un autovehicul", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În urma controlului, poliţiştii au constatat că cel în cauză transporta bijuterii, motiv pentru care i-au solicitat documentele prevăzute de lege în acest sens.

Acesta a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire a mărfii pentru 1.772,57 grame de bijuterii de aur.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată şi cea menţionată pe documentul de provenienţă, polițiștii au cântărit  bijuteriile, constatând o diferenţă în plus de 6224,76 grame bijuterii de aur, respectiv lănţişoare, brăţări, cercei, inele, pandantive, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

Conducătorul auto, administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 20.000 de lei.

Totodată, cele 6224,76 grame bijuterii din aur, în valoare totală de 1.182.560 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei bijuteriilor şi luarea măsurilor legale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL