Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Beneficiile nucilor de Brazilia. Motivul pentru care trebuie sa le mănânci în fiecare zi

Friday, 23 October 2015, 17:08 Sursă: REALITATEA.NET

Aceste nuci au devenit cunoscute și sunt frecvent consumate în toate țările, fiind foarte gustoase și sănătoase. Atenție însă, datorită conținutului ridicat de seleniu se recomandă consumul în cantități mici, aproximativ trei nuci de Brazilia într-o zi, chiar și pentru adulți.

Ce substanțe nutritive conțin nucile de Brazilia și ce beneficii aduc organismului?

Nucile de Brazilia sunt renumite pentru cantitatea mare de seleniu conținută care este de aproximativ 2500 de ori mai mare decât la celelalte tipuri de nuci și alune. Este știut faptul că seleniul protejează inima, previne cancerul și este un antioxidant foarte bun, prevenind îmbătrânirea prematură. Aceste nuci de Brazilia sunt bogate în minerale precum magneziu, zinc, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier și în grăsimi sănătoase omega 3 și omega 6. Printre vitaminele conținute se numără vitamina A, B1( tiamină), B2, B3, B9, vitamina E.

Pentru persoanele ce adoptă un regim vegetarian nucile de Brazilia ajută la acoperirea necesarului zilnic de proteine, deoarece conțin o cantitate la fel de mare precum peștele sau carnea în general.

Pe lângă substanțele nutritive benefice, nucile de Brazilia conțin multe calorii, aproximativ 655 de calorii la 100 gr, lucru ce poate avea efecte negative asupra siluetei.
Pentru organism, consumul moderat de nuci de Brazilia prezintă numeroase beneficii. Menține sănătatea masei musculare, mineralele ajută organismul să asimileze substanțele hrănitoare din alimente și să le transforme în energie. Sănătatea dinților și a oaselor este asigurată tot de acest tip de nuci.

Bogate în antioxidanți, nucile de Brazilia reglează numeroase procese în organism printre care și funcționarea tiroidei, menține producția de melanină ce asigură sănătatea ochilor și a pielii protejând împotriva radiațiilor ultraviolete.

Cu alte cuvinte, pentru un organism echilibrat, ferit de îmbătrânirea prematură și boli, se recomandă includerea unor cantități moderate de nuci de Brazilia în dieta săptămânală.

Sursa: diversificare.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL