Beneficiile consumului de chefir. Iată cum îl poţi prepara acasă

Thursday, 13 September 2018, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale. După încheierea fermentației, strecurați laptele printr-o sită cu orificii cât mai mici. Spălați ciuperca sub jet de apă rece, după care amestecați-o iar cu o nouă porție de lapte crud. Este nevoie să procedați așa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvoltă. O ciupercă sănătoasă este albă ca laptele și, în două săptămâni, volumul ei se dublează, moment în care trebuie împărțită în două, scrie doctorulzilei.ro.

Rușii obișnuiau să-l întrebuințeze în spitale și sanatorii pentru a trata dereglările metabolice, ateroscleroza, tuberculoza și dereglările gastrointestinale.

Chefirul e util și în tratarea insomniilor, nevrozelor și chiar în ameliorarea unor afecțiuni dermatologioce (psoriazis, herpes).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL