Bea apă cu bicarbonat, pe stomacul gol. Efectul este uimitor

Tuesday, 28 June 2016, 09:44, Sursă: REALITATEA.NET

Bicarbonatul este un produs pe cât de banal, pe atât de miraculos pentru sănătate. Doar pentru că există în orice bucătărie, el nu trebuie subestimat, deoarece are nişte beneficii incontestabile pentru organism. Este de ajuns să bei pe stomacul gol un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu şi poţi să scapi de nişte afecţiuni serioase, care îţi dau în mod normal bătăi de cap pe termen lung, scrie divahair.ro

Adaugă părerea ta

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de apă cu bicarbonat!

Efect antiacid

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca remediu pentru hiperaciditate gastrică, un simptom cu care se confruntă cea mai mare parte dintre oameni la un moment dat în viaţă. Refluxul gastric are loc atunci când acidul din stomac ajunge în zona esofagului şi uneori chiar şi mai sus pe gât, provocând senzaţia de arsură specifică. Dacă bei zilnic apă cu bicarbonat de sodiu, neutralizezi acidul hidrocloric din stomac şi remediezi problema. Totodată, efervescenţa acestei băuturi vindecătoare induce eructaţia (eliminarea gazelor din stomac pe gură), ceea ce previne balonarea şi arsurile gastrice.

Alcalinizarea organismului

Un pH acid al corpului rezultă în apariţia mai multor boli grave, printre care şi cancerul. Apa cu bicarbonat de sodiu are proprietatea de a balansa pH-ul organismului. Aciditatea este necesară pentru digestia eficientă a mâncării, însă se consideră în general că o alcalinitate mare este mai sănătoasă, deoarece bolile se dezvoltă cel mai bine în mediu acid. Multe boli cronice degenerative, precum osteoporoză, artrita sau cancerul au fost asociate cu o aciditate mărită a organismului. În aceste condiţii, chiar nu pare mare lucru să bei câte un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol, având în vedere ce beneficiu important poate avea.

Eliminarea pietrelor la rinichi

Poţi să faci pietre la rinichi pentru că suferi de o afecţiune genetică, dar nu numai. Se pare că o urină puternic acidă poate să conducă la formarea pietrelor la rinichi, din cauza unui dezechilibru ionic în organism. Litiaza renală este o boală care nu dă semne mult timp, însă atunci când o face, durerile sunt foarte mari. Este posibil să ai calculi renali şi să nu ştii până în momentul când îi elimini. Această boală afectează o mare parte din populaţie, unul dintre principalele motive fiind faptul că oamenii nu se hidratează corespunzător. Bea câte un pahar de apă cu bicarbonat zi de zi şi vei reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi.