Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu REFUZĂ INTERNAREA LA PSIHIATRIE

Wednesday, 28 May 2014, 15:50 Sursă: Mediafax

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Constanța, procurorul de caz a mers, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde Adrian Zglobiu fusese dus în urma tentativei de sinucidere. Acolo, bărbatul le-a spus anchetatorilor că vrea să fie internat pentru expertiză psihiatrică, cerând să fie dus cu o ambullanţă la Secţia de Psihiatrie.

Ulterior, ajuns la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, Zglobiu a refuzat să mai fie internat, astfel că oamenii legii au fost nevoiţi să îl ducă acasă.

"În acest caz, s-a solicitat în instanță măsura expertizării psihiatrice a suspectului", spun sursele citate, care au precizat că, până la decizia magistraților, Zglobiu poate să stea acasă.

Adrian Zglobiu a încercat să se sinucidă, miercuri, în momentul în care un echipaj de Poliţie urma să-l ia de la locuinţa sa şi să-l ducă la spital pentru o expertiză psihiatrică, el tăindu-se cu un cuţit pe mâini, gât şi abdomen.

La vederea poliţiştilor care ar fi urmat să îl ducă pe bărbat la expertiza psihiatrică la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, acesta a fugit în spatele casei şi, cu un cuţit, a început să-şi provoace răni pe braţe, pe gât şi pe abdomen, el fiind imobilizat de unul dintre agenţii prezenţi.

La faţa locului a fost chemată o ambulanţă şi, după ce a fost pansat, Adrian Zglobiu a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.Medicii spun că bărbatul şi-a provocat răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol.

Adrian Zglobiu a fost dus şi luni la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare pentru a fi supus unei expertize psihiatrice complexe, procedură care ar putea dura şi câteva săptămâni, astfel încât să stabilească dacă este sănătos şi dacă are discernământ.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL