Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Banii nu aduc fericirea: Lista oamenilor de afaceri care s-au sinucis, în ultimii ani

Saturday, 04 March 2017, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Surse medicale spun că Vasile Turcu ar putea rămâne imobilizat la pat după ce coloana vertebrală a avut de suferit în urma gestului suicidal. În plus, medicii nu ştiu cât de profunde sunt rănile cerebrale după ce acesta a fost resuscitat aproape o oră: a fost adus cu o ambulanţă, resuscitat de medici pe drum, iar ulterior specialiştii de la camera de urgenţă au făcut tot ce au putut ca să îi salveze viaţa.

Planul lui Vasile Turcu de a încheia socotelile cu viaţă a eşuat, dar poliţiştii tot au deschis un dosar penal pentru a clarifica circumstanţele. În primă fază, apropiaţii credeau că acesta se temea de dosare penale.

"Vă precizăm că domnul Vasile Turcu nu a fost audiat, nu are nicio calitate în niciun dosar aflat în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie", potrivit DNA.

Ulterior, poliţiştii au intrat în posesia scrisorii de adio: de vină erau problemele financiare.

Cele mai multe dintre investigaţiile privind sinuciderile ajung să fie clasate. Poliţiştii ridică probe, fac măsurători, iar ulterior - în 90 la sută - ajung la concluzia că nimeni nu i-a forţat pe cei care şi-au pierdut viaţa să apeleze la gestul suicidal.

O astfel de investigaţie clasată a fost moartea ciudată a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Au existat multe supoziţii, de la mână criminală la o banală greşeală de circulaţie, dar poliţiştii au dat verdictul: sinucidere.

O altă investigaţie controversată a privit moartea lui Mihai Erbaşu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri ai vremii. Acesta s-a sinucis la o zi după alegerile locale din anul 2004, iar în scrisoarea de adio vorbea despre presiunile mafiei. Investigaţia poliţiei nu a găsit însă elemente care să arate că omul de afaceri era presat sau ameninţat.

 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL