Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incident GRAV deasupra Mării Negre: Avion de luptă rusesc, interceptat de americani

Tuesday, 28 November 2017, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Avionul american opera în spaţiul aerian internaţional şi nu a făcut nimic pentru a provoca acest comportament din partea ruşilor", a declarat pentru CNN locotenent-colonelul Michelle Baldanza, purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din SUA.

Acţiunile Su-30 au fost considerate "periculoase", întrucât aparatul de luptă rusesc a trecut prin faţa avionului american la distanţă foarte mică de la dreapta la stânga, forţând P-8 să intre în siajul avionului rusesc, acţiune care a făcut ca aparatul american să sufere "o înclinare de 15 grade şi turbulenţe violente", a explicat Baldanza, potrivit Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a adăugat că avionul rusesc s-a aflat la aproximativ 50 de picioare (aproximativ 15 metri) de aparatul american, care avea transponderul deschis.

Un responsabil din marina americană a indicat pentru CNN că interceptarea a durat aproape 24 de minute.

În iulie, un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un aparat american de supraveghere deasupra Mării Baltice. Pentagonul a declarat că avionul SUA se află în spaţiul internaţional, iar Su-27 a trecut pe lângă el la o distanţă de numai 30 de metri şi a efectuat o interceptare "periculoasă" în mare viteză.

Moscova nu a făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la acest nou incident aviatic, relatează RIA Novosti.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL