Avertismente de la Berlin

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Şi parlamentarii germani sunt îngrijoraţi de criza politică de la Bucureşti. Acesta e mesajul pe care l-a primit ministrul de externe român, Adrian Cioroianu de la vicepreşedintele Bundestagului.

Parlamentarii germani, care au criticat deseori stadiul reformelor din România, aşteaptă rezultatele referendumului din 19 mai. Ei speră ca după referendum, criza politică de la Bucureşti să ia sfârşit, iar executivul român să se ocupe exclusiv de absorbţia de fonduri europene şi de implementarea reformelor. Reforme sunt aşteptate mai ales în domeniul justiţiei şi nu oricum, ci în spiritul Monicăi Macovei, a accentuat vicepreşedintele Bundestagului, Suzane Kastner.

Ministrul de externe român, Adrian Cioroianu, are programată o întâlnire cu omologul său german, Walter Steinmeyer, în cadrul vizitei sale de la Berlin. La această întrevedere, România îşi va susţine încă o dată poziţia faţă de statutul Kosovo. Da independenţei supravegheate, dar nu cu drepturi colective pentru minorităţi.

Argumentul părţii române e că recunoaşterea drepturilor colective ar fi un pas spre secesionism şi spre declararea unei autonomii teritoriale. Acest lucru ar crea un precedent şi pentru alte minorităţi din zonă.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ