Avertisment pentru Republica Moldova: Ajutorul României va fi reevaluat și strict condiționat

Friday, 06 December 2019, 11:06 Sursă: realitatea.net, MAE

Autor: Realitatea.NET

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat că sprijinul acordat de România Chișinăului va fi reorientat, în funcție de acțiunile concrete ale noului Guvern socialist. Aurescu a avertizat Republica Moldova că ajutorul partenerilor externi va trebui condiționat strict din cauza problemelor generate de schimbarea de guvernare de la Chișinău, contrară intereselor cetățenilor moldoveni.

 

În condițiile schimbării de Guvern de la Chișinău, ministrul Bogdan Aurescu apreciază că „sprijinul partenerilor externi de dezvoltare ai Republicii Moldova va trebui reevaluat și condiționat strict, fiind necesară ajustarea sa corespunzătoare în funcție de angajamentul real demonstrat de noul Guvern socialist în continuarea reformelor asumate mai ales privind justiția și administrația, respectiv prin Acordul de Asociere încheiat cu UE, respectiv acordul cu FMI, cu respectarea principiilor democratice și ale statutului de drept”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. 

„Sprijinul României, inclusiv financiar, nu va continua în parametrii preconizați, urmând a fi reorientat, în funcție de acțiunile noului Guvern socialist”, i-a transmis ministrul de externe Bogdan Aurescu, omologului său din Republica Moldova, Aureliu Ciocoi, în marja reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE de joi.

„Cu această ocazie, șeful diplomației române a atras atenția, cu fermitate, asupra problemelor generate de schimbarea de guvernare de la Chișinău, determinată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, într-un moment esențial pentru reforma justiției în Republica Moldova, schimbare contrară intereselor pe termen mediu și lung ale Republicii Moldova și ale cetățenilor săi”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 12:29:08
johnneil

Chiar daca nu se vrea sa spuna. Rep. Moldova este interesata doar de ajutorul venit de la Romania. Nu vor sa vina cu orientarea spre Europa. Tot Rusia le este mai aproape de suflet.

2019-12-06 12:36:59
Agentul Petrov

In sfirsit vedem un ministru de externe care urmareste interesele tarii nu doar ale unei gasti de paraziti ... fostul melescanu era ocupat doar cu justificarea mascararii legislatiei in favoarea unor infractori !!!

2019-12-06 18:35:11
Dinca Vasile

Dle, dragoste cu sila nu se face!! Eu zic sa i lasam in pace, sa se duca cu cine vor!! Daca era vointa de unire, o faceau pana acum! Noi vrem mai mult decat ei! Ei nu vor! Nu stiu de ce! Dodon vrea Moldova de la noi si declara public, ca Rusia a gresit ca nu a luat toata Moldova, cand s au inteles cu turcii!! Moldova, reprezinta mielul care suge la doua oi! Trebuie intercat!

Alte articole din: POLITICĂ