Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile. Avocatul lui Olteanu: Decizia este halucinantă

Friday, 12 August 2016, 09:27 Sursă: REALITATEA.NET

Instanţa supremă a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dispunând arestarea pentru 16 zile, Bogdan Olteanu fiind deja încarcerat la arestul Poliţiei Capitalei. Fostul viceguvernator BNR a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile, acesta solicitând o măsura mai uşoară.

"Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse", a declarat Bogdan Olteanu, joi, la finalul şedinţei de judecată.

"Nu am cum să comentez această decizie. M-a uluit şi pe mine, şi pe clientul meu. Deşi decizia este halucinantă, o acceptăm, o respectăm. Cu demnitate, domnul Olteanu merge mai departe şi doreşte ca pe parcursul urmăririi penale să reusească să îşi demonstreze nevinovăţia. Efectiv nu ne aşteptam la o asemenea decizie. Și măsura arestului la domiciliu era exagerată luând în calcul probele de la dosar", a spus avocatul lui Bogdan Olteanu, CONSTANTIN DURGHEU, la Realitatea TV. 

Fostul viceguvernator BNR a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, în aceeaşi cauză fiind citat şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenţă pe vremea când acesta era preşedinte al Camerei Deputaţilor, între 2006 și 2008. Mai exact, procurorii anticorupţie susţin că Bogdan Olteanu ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi beneficiat de sprijin electoral din partea acestuia, totul pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Liviu Mihaiu ar fi urmat astfel să servească intereselor pe care Sorin Ovidiu Vântu le are în acea zonă, spun procurorii.

Acuzaţiile de trafic de influenţă i-au fost aduse la cunoştinţă fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor la finalul lunii trecute, atunci când procurorii au cerut şi mandat de arestare preventivă pe numele lui Bogdan Olteanu. Judecătorii au decis însă că acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL