Austriecii de la Strabag nu se dau duși de la Autostrada Brașov-Oradea

Tuesday, 04 June 2019, 08:00, Sursă: REALITATEA.NET

Situație cu dus și întors la atribuirea unui contract de lucrări publice în domeniul infrastructurii.

Adaugă părerea ta

Austriecii de la Strabag nu se lasă duși ușor după pierderea contractului pentru Lotul 1 (Târgu Mureş-Ungheni) al Autostrăzii Brașov - Oradea. 

Compania apelează la toate procedurile începerea lucrărilor câștigate de cei din asocierea Itinera – Retter Projectmanagement.

Istoria unui contract public:

-inițial Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat ca și câștigător pe STRABAG pentru realizarea Lotului  Târgu Mureş – Ungheni, parte din autostrada Braşov – Oradea (Valoarea estimată a lucrărilor a fost (exclusiv TVA) de 284,915,969.74 lei, iar oferta Strabag la un preţ de 192.059.217,23 lei  - 67% din estimare).

-decizia inițială a CNAIR a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC) care i-a descalificat pe cei de la Strabag și i-a declarat câștigători pe cei din asocierea Itinera – Retter Projectmanagement.

-STRABAG nu se împacă cu situația și contestă decizia în instanță și Curtea de Apel București decide că austriecii nu au dreptate.

Și CNSC și Curtea de Apel București constată o serie de elemente ale ofertei Strabag sunt contradictorii sau nereale şi dau aparenţa unui preţ neobişnuit de scăzut.

Sursa