Atenţie, români! S-a deschis sezonul căpuşelor - cum te protejezi de "boala cu 1000 de feţe"

Monday, 01 May 2017, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

Medicii epidemiologi avertizează că suntem în plin sezon al căpuşelor şi că aceste insecte sunt purtători a mai multor maladii infecţioase.

Adaugă părerea ta

Persoanele înţepate de căpuşe se pot îmbolnăvi de borelioză, o maladie cunoscută și ca "boala cu o mie de feţe". Potrivit specialiştilor, o treime dintre insectele parazite care populează spaţiile verzi sunt infectate cu aceste bacterii.

Specialiştii vin cu recomandări pentru toţi cei care intenţionează să-şi petreacă timpul în spaţiile verzi. Astfel. dacă ieşim la iarbă verde trebuie să purtăm haine de culori deschise şi cu mâneci lungi. Pentru cei care merg într-o excursie se recomandă deplasarea doar pe cărări şi drumuri, evitând desişurile. Odată ajunşi acasă, pielea neacoperită de haine trebuie verificată din oră în oră. Verificată minuțios trebuie și pătura pe care ne-am așezat ieșind la iarbă verde.

Primele semne că ai fost mușcat de căpușă! Mergi de urgenţă la medic dacă îţi apare asta pe piele

 
Dacă totuşi s-a întâmplat să fiţi înţepaţi de căpuşe, specialiştii vă îndeamnă să nu încercaţi să scoateţi singuri insectele de sub piele, ci să apelaţi la ajutorul medicului.

sursa