Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenţie! Boala cu transmitere sexuală care face tot mai multe victime - nu era cunoscută până acum!

Thursday, 01 February 2018, 15:58 Sursă: REALITATEA.NET

Studiul s-a extins în Marea Britanie și SUA, unde au fost descoperite alte sute de mii de cazuri de MG și s-a constatat că unul din 100 de oameni poartă această bacterie. În Australia medicii estimează în viitorul apropiat un caz de Mycoplasma genitalium la 50 de pacienți. Având în vedere rata de tranzit foarte mare a oamenilor între țări, în scurt timp această BTS va ajunge să facă un număr alarmat de victime în toată Europa.

De ce ginecologii nu reușesc să pună diagnosticul corect? Potrivit directorului unui program de cercetare de la Universitatea Monash, Dr. Catriona Bradshaw, acum boala poate fi diagnosticată și tratată imediat, cu medicamente țintă: ”Mulți doctori nu au nicio informație despre această boală, deci nu cer analize pentru a o depista. E incredibil numărul cazurilor nediagnosticate sau diagnosticate greșit”.

Mycoplasma genitalium este o bacterie parazitară cu transmitere sexuală, care poate infecta atât femei cât și bărbați. Mai rău, această bacterie reușește să migreze și prin atingeri intime. Bacteria a fost descoperită în anii 80, dar a fost clasată ca BTS după ce în 2015 cercetătorii au demonstrat că se transmite sexual. Infecția se regăsește la 90% dintre bărbații care au prezentat simptome și la 66% dintre femei. Pacienții de regulă au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani.

Mycoplasma poate provoca o serie de complicații: uretrită, dureri în timpul micțiunii, mâncărime, boală boală inflamatorie pelvină (BIP), infertilitate feminină și masculină, prostatită, cervicită, artrită (inflamația articulațiilor), afectarea rinichilor.

Mycoplasma genitalium este diagnosticată în urmă detectării anticorpilor specifici în serul sangvin sau depistarea ADN-ului bacterian cu ajutorul testului PCR.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL