Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atacuri informatice asupra site-urilor Ministerului francez al Apărării

Friday, 16 January 2015, 08:16 Sursă: Mediafax

Două dintre aceste atacuri "vizau două regimente ale armatei terestre, inclusiv o şcoală", a declarat viceamiralul Arnaud Coustillière, un oficial din cadrul centrului de apărare cibernetică al Statului Major al armatei.

La o zi după marşul de duminică de la Paris, organizat în memoria celor 17 persoane ucise în atentate săptămâna trecută, "a fost luată decizia de a ridica nivelul de vigilenţă pe Internet", iar "începând de marţi am dispus crearea unei celule de criză, pentru a supraveghea" atacurile informatice, a adăugat Coustillière.

"Atacurile asupra site-ului Dicod (serviciului de comunicare al ministerului) continuă, se găsesc în mod regulat tineri care vor să testeze site-ul Dicod", a precizat viceamiralul.

"În opinia mea, aceste atacuri sunt un răspuns la manifestaţia de duminică, din partea unor tineri care nu aderă la anumite valori", a declarat el.

Potrivit unor surse deschise şi disponibile, peste 20.000 de atacuri informatice vizând site-uri ale şcolilor şi altor instituţii au fost comise în Franţa, începând din 10 ianuarie, de către "grupuri mai mult sau mai puţin structurate sau de hackeri islamişti bine cunoscuţi", a adăugat oficialul francez.

Aceste atacuri au loc prin saturaţia, penetrarea sau "desfigurarea" site-urilor, o operaţiune care constă în înlocuirea primei pagini cu alta.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL