Asistent medical, întors în România, suspect de infecție cu CORONAVIRUS

Wednesday, 12 February 2020, 09:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Un asistent medical român care a lucrat în Germania a ajuns, marți seara, la Spitalul Judeţean din Reşiţa, cu simptome de coronavirus.

Tânărul ar fi îngrijit patru persoane infectate la clinică de lângă Munchen, unde era angajat.

El s-a întors în țară în urmă cu o săptămână. Bărbatul este internat, în prezent, la spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. 

"Pacientul a ajuns ieri seara, în jurul orei 20:00, cu stări gripale tipice. După ce a fost consultat la UPU, a fost trimis la spitalul de boli infecțioase din Timișoara, care se va pronunța de situația lui și diagnosticul pe care îl are", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Waldemar Murgu, manager Spitalul județean de Urgență Reșița.

"Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la spitalul din Reșița și l-au îndrumat în clima noastră, unde avem un departament specializat pentru așa ceva. Sunt două saloane izolate și avem protocol special, se intră doar cu echipament de maximă securitate biologică. Este un medic dedicat, adică intra doar medicul respectiv și o asistentă dedicată pentru acest caz. El, la ora actuală, este cu o formă ușoară de boala, nu a mai avut febră de ieri până azi, tușește și s-au recoltat investigații care au fost trimise la București pentru a se confirma sau infirma diagnosticul de coronavirus",  declarat Virgil Musta, medic Reșita.

Citește continuarea pe realitateaderesita.net

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-12 11:23:40
Ali Osmaliul

Astia sint ROMANII care se jertfesc MUNCIND oriunde pentru ca clica de baroneti retardati sa toace banii care intra in tara ... si sa ii jigneasca si umileasca pentru ca MUNCESC !!!

2020-02-12 14:05:34
Dorel bujetar constincios si-a facut datoria !!!

Prin geamul unui ghiseu l-a “indrumat” pe suspectul de coronavirus sa se duca sa singur sa se trateze pe unde poate. Pe drum saracul suspect a mai intilnit oameni, a vorbit cu ei, ... ce conteaza, dorelul angajat al statului pe salariu gras, e fericit ca nu mai este in fata lui ! A mai rezolvat o problema azi ! A scapat de boala si a dat-o altora sa se descurce ...

2020-02-12 15:51:08
Ali Osmaliul

Prin diverse parti ale lumii, oamenii nestiutori de carte au aflat de la DOCTORI ca principalul suport pentru bolnavii cu pneumonie (asta e forma finala a coronavirusului) este tratamentul cu oxigen ! Are vreun spital din ro oxigen sa poata ajuta bolnavii sau doar li se pune o masca pe fata sa moara asfixiati ? Poate domnul Ungureanu face o mica verificare ...

2020-02-12 16:59:22
Am Ceaitoo

Războiul epidemiologic este abia la început.

Alte articole din: SOCIAL