Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arafat: RELAXAREA deja a început pentru unii. Dacă ne trezim cu o explozie de cazuri, vor fi alte RESTRICȚII

Friday, 01 May 2020, 00:36 Sursă: realitatea.net

 

Pentru unii se pare că relaxarea deja a început. Şi deja a început într-un fel fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte (...). Nu ştiu cum se comportă oamenii la ţară, tot auzim că acolo şi mai puţin se respectă regulile. Am trecut prin nişte sate în care oamenii aveau mască pe faţă. Adică, unii ascultă şi înţeleg situaţia, dar sunt unii care nu înţeleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem următorul lucru: da, din 15 mai încercăm să începem relaxarea, gradual, cu adaptarea", a afirmat Arafat la un post tv potrivit Agerpres.

Șeful DSU a reamintit cât de important este să mai respectăm două săptămâni măsurile de izolare și distanțare. El a avertizat că, dacă va crește numărul de cazuri, atunci se vor impune alte restricții.

În acest moment trebuie să respectăm regulile pe care le avem pentru ultimele două săptămâni şi sperăm să fie ultimele. Nu respectăm regulile, s-ar putea să ne trezim că nu sunt ultimele două săptămâni. S-ar putea să impună şi alte restricţii, dacă noi ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi", a spus Raed Arafat.

Despre cum va arăta viața noastră după 15 mai, Arafat a spus că nu va fi la fel ca înaintea izbucnirii epidemiei de coronavirus și impunerii restricțiilor.

„Dar deja nu mai avem răbdare pentru încă două săptămâni să rămânem fără anumite activităţi care poate unele dintre ele ne-ar duce înapoi total. Dacă începem socializarea înapoi, dacă începem şi insistăm că vrem să mergem la restaurante, vrem să deschidem restaurantele, vrem să facem asta, totul din 15 (mai n.red), clar că s-ar putea să scape de sub control treaba. Nimeni nu zice că nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice că se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu zice că se vor redeschide cum au fost înainte, vor fi adaptări pentru fiecare lucru. Cinematografele, teatrele s-ar putea să nu se deschidă de la început, să se deschidă mai târziu, când vedem că răspândirea este totuşi sub control", a mai menţionat secretarul de stat Raed Arafat.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-01 10:26:53
Ovidiu Vasilescu

PSD... Au capusat instituțiile din tara asta și au avut grijă să-și asigure și viitorul, în așa fel încât să le dea cu virgulă celor care vin după ei, dar tot psd-istii să cadă în picioare. E ceva inteligență și viclenie în treaba asta. Dați-vă seama cum trăiam noi, ca romani dacă își puneau aceste calități în slujba țării și a romanilor. Dar tocmai asta face diferența. Ăștia nu sunt români...

Alte articole din: ACTUAL