Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Aplicația TikTok, interzisă în India pe motiv că ar fi comunicat date ale utilizatorilor indieni guvernului chinez. Dezmințiri

Tuesday, 30 June 2020, 11:59 Sursă: Realitatea.net

"TikTok continuă să respecte securitatea şi caracterul privat al datelor în conformitate cu legislaţia indiană şi nu a împărtăşit nicio informaţie despre utilizatorii noştri din India unor guverne străine, inclusiv guvernului chinez", a declarat filiala indiană a societăţii, proprietate a grupului chinez ByteDance, într-un comunicat de presă.

Acest blocaj reprezintă un regres major pentru aplicaţia extrem de populară în rândurile tinerilor indieni, care alcătuiesc o mare parte dintre utilizatorii TikTok din întreaga lume. Aplicaţia permite publicarea de videoclipuri de câteva zeci de secunde în care utilizatorii se filmează realizând scenete, făcând playback sau dansând pe un fundal muzical.

India a anunţat luni seara interzicerea a aproximativ 60 de aplicaţii chineze pentru "asigurarea securităţii şi suveranităţii spaţiului cibernetic indian". Această decizie survine la două săptămâni după o confruntare soldată cu 20 de morți  între armata indiană şi cea chineză din cauza unei dispute frontaliere în Himalaya.

Cei 20 de morţi i-au apaținut armatei indiene, armata chineză înregistrând și ea pierderi, însă nici până în prezent nu au fost raportate cifre oficiale. Moartea soldaţilor indieni a suscitat un val de indignare în India, declanşând apeluri la boicotarea companiilor chineze.

"TikTok a democratizat internetul fiind accesibil în 14 dialecte din India, cu sute de milioane de utilizatori, artişti, interpreţi de scenete, educatori şi cântăreţi, care depind de platformă pentru a-şi câştiga o pâine, mulţi dintre ei având acces la internet pentru prima oară", se mai arată în comunicatul citat.

Printre aplicaţiile interzise de New Delhi figurează WeChat, Weibo şi jocul Clash of Kings. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL