Anunț-bombă al premierului: Dispar și pensiile speciale ale magistraților

Monday, 09 December 2019, 21:55 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la proiectul PNL privind eliminarea pensiilor speciale, că singura excepţie vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu şi pensiile magistraţilor. Orban o contrazice pe Raluca Turcan, care anunțase dimineață că exceptați vor fi magistrații și militarii.

 


Premierul Ludovic Orban a declarat, luni după-amiază, referitor la eliminarea pensiilor speciale, că singura excepție vizează pensiile de serviciu ale militarilor, nu și pensiile magistraților. După ședința PNL din Parlament care a avut loc în prima parte a zilei, vicepremierul Raluca Turcan spunea că și magistrații sunt exceptați de la eliminarea pensiilor speciale.

Şeful Executivului îndeamnă parlamentarii să voteze inițiativa PNL.

„Decizia noastră este clară, noi susţinem calculul pensiilor pe principiul contributivităţii, cu singura excepţia a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Nu ştiu ce. Avem şi noi un proiect de lege, are şi USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susţină proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate şi un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desfiinţarea pensiilor speciale”, a spus Ludovic Orban, întrebat de ce PNL vrea să elimine pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor şi militarilor.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că desfiinţarea pensiilor speciale reprezintă doar un discurs electoral şi că social-democraţii au propus un proiect de lege pentru impozitarea progresivă a veniturilor.

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: ”Ori e desființatare la toata lumea, ori nu”

Inițial, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PNL va susţine anularea pensiilor speciale, „cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor care au deja o decizie a Curţii Constituţionale”.

Se va elimina astfel o inechitate crasă în sistem, a adăugat Turcan.

"Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an cheltuiţi de statul român cu pensiile speciale. În paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii, venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem.

O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat", a explicat vicepremierul.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-09 22:59:57
Paine si circ in Romanica

Mandolina in sinea lui este o bomba cu ceas.

2019-12-10 05:38:14
Pe viitor ,si CCR nu poate face legi nici chiar pentru magistrati

Este falsă ideea ca pensiile magistratilor sunt prevăzute in constituție, o mai mare minciună nu există.Ce garantează constiutuția este dreptul cțstigat,daci nu se vor tăia decât pe viitor toate psnsiile speciale.Pensiile speciale actuale erau calculate pentru veniturile din 59,60,adică la 300-400 de lei,acum cei care ies la psnsii,judecătorii, au fost imbuibați.Cât priveste militarii,sper ca nu intelegeti si securistii.Dati 2% pentru apărare si MAN sa dea pensii cât vrea el din fondurile alocate la sugestia marelui prieten Donald Trump.

2019-12-10 08:54:01
Normalitate

Nici în tarile superdemocratice nu exista pensie și normală adică pe baza de contribuție și specială fără contribuție cumulat pt aceeași persoana. În unele tari se da ,se restituie practic ,toată contribuția la pachet odată cu ieșirea la pensie fără a mai fi plătită lunar.

2019-12-10 08:59:59
Constantin Gadea

NU EXISTA PENSII SPECIALE CONSTITUTIONALE ! Constitutia nu prevede ,,PENSII SPECIALE” pentru nici o categorie de oameni. Toate pensile, absolut toate, trebuie acordate numai pe baza contributivitatii. Nu mai militarii trimisi in misiuni riscante in afara tarii, pot primi pensii speciale, dupa ce se introduce in Constitutie un articol nou, care sa le acorde acest drept. La noi, s-au fixat hoteste salarii si pensii speciale, de catre politicieni fara Dumnezeu, carora functia de decizie le-a permis sa se asigure pe sine de pensii cat mai mari, rusinoase si absolut nemeritate. Un exemplu este marirea exagerata a salariilor magistratilor de catre fostul ministru al Justitiei Stoica Valeriu si ,,decizia” Curtii Constitutionale ca ,,pensile speciale pentru magistrati sunt constitutionale”. Ce sa ne mai miram ca tara aceasta batjocorita de ciuma rosie imbuiba cu pensii astronomice, de 30 de ani, pe toti fostii tortionari securisto-comunisti care ar fi meritat sa fie judecati de popor. Poporul roman este cu certitudine de accord cu desfiintarea pensiilor speciale, inclusiv cu cele ale magistratilor.

2019-12-10 09:01:44
Constantin Gadea

O PROPUNERE BOMBA.. Ce-ar fi s-o auzim pe ,, Viespea” sau pe ,,Veselie” de la RTv, care il modereaza, de regula si cu sufletul la gura, pe fostul presedinte Traian Basescu, ca urmeaza o emisiune bomba, in care Basescu in persoana va face un anunt bomba. De fapt, trebuie sa recunoastem ca respectivul post RTv se situiaza pe primul loc in lume, in ce priveste retinerea telespectatorilor pe post cu informatii ,,bomba”. Ce-ar fi deci, sa-l vedem pe Basescu anuntand vessel, ca ,,I S-A PROPUS –NICI MAI MULT, NICI MAI PUTIN –CA SA SE INSCRIE IN PSD SI SA PREIA CONDUCEREA PSD, PENTRU A-L TRANSFORMA INTR-UN PARTID DE CENTRU STANGA, ATASAT IDEALULUI SA FIM SI SA RAMANEM PE VECI IN UE”. In ce ma priveste pe mine, o asemenea veste m-ar surprinde, dar nu m-ar soca si nici nu m-ar contraria in vreun fel. Dimpotriva, m-as bucura nespus de mult, pentru ca sunt un fan al lui Basescu, de care sunt sigur ca este un patriot atasat sufleteste de neam si de tara ca maresalul Antonescu si cel mai competent dintre toti politicienii pe care ii avem astazi si , urmare a acestui fapt, este singurul care ar putea transforma PSD-ul ( un partid fatis antiromanesc,antidemocrat, tradator, infractor si antioccidental) intr-un partid de centru-stanga democrat si proeuropean. Basescu este singurul care se zbate pentru intregirea tarii cu teritoriile rapite de rusi si una din cai este ca ,,Republica Moldova” sa faca o halta prin UE inainte de a ajunge acasa. Cum comentati o asemenea posibila instiintare facuta public chiar de catre Basescu, anume ca este solicitat sa reformeze partidul lui Iliescu. Eu cred ca ar putea s-o faca si ar inceta razboiul romano-roman.

2019-12-10 12:05:57
johnneil

Nu esxista nicaieri o aberatie mai mare ca in Romania. Pensii Speciale pentru magistrati. Curtea Constitutionala a dat din "burta" Aceasta hotarare. Ei insasi sa poata beneicia de o astfel de pensie. Sa ne spuna si noua unde scrie in Constitutia Romaniei de aceasta Pensie Speciala.

2019-12-10 13:44:16
Agentul Petrov

comentariile sint de prisos dar la psd nu mai este nimic de reformat !!! Este ca si cum ai da un recurs compensatoriu unora care nu stiu alt mod de viata !!!

2019-12-10 14:01:04
Ionescu

mi se pare normal, magistratii au pensii oricum foarte mari, nu inteleg de ce mai primesc si pensie speciala. Nu pot judeca , nu -si pot face meseria cum trebuie ?

2019-12-10 14:38:13
Costel

Pentru ce se dau pensii speciale la militari pentru că l-au slujit cu credință pe Ceausescu si au împușcat manifestanții la Revoluție?

Alte articole din: POLITICĂ