Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ oficial în ancheta după moartea lui Ioan Gyuri Pascu: artistul NU va fi deshumat

Friday, 14 October 2016, 14:29 Sursă: REALITATEA.NET

Zvonul despre deshumarea artistului a pornit de la declaraţia unui avocat publicată de un ziar central. Informaţia a fost dezminţită pentru Ziare.com de procurorul Adrian Ţârlea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorul ne-a explicat că exhumarea se efectuează atunci când o persoană a fost înhumată fără a i se face autopsia, iar în cazul lui Ioan Gyuri Pascu aceasta a fost realizată şi s-au prelevat toate probele necesare.

"Urmează ca medicii legişti să finalizeze acest raport medico-legal şi să ne dea concluziile lor. Nu se pune problema în acest moment de nicio exhumare. Am văzut că este o reacţie a unui avocat fără niciun fel de legătură. E exclusă această varianta.

Dacă e nevoie de alte detalii suplimentare în raportul de expertiză, ei (medicii legişti - n.red.) oricum au la dispoziţie toate probele. Au prelevat la momentul efectuării autopsiei tot ceea ce aveau nevoie pentru a răspunde la întrebările noastre. Nu se pune problema de exhumare în această cauza", a încheiat procurorul.

Amintim că actorul şi muzicianul Ioan Guyri Pascu a murit pe 26 septembrie, la vârstă 55 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Moartea artistului a fost urmată de un scandal care a avut în prim plan serviciul de ambulanţă. Mai exact, Gazeta Sporturilor a dezvăluit că medicul de pe prima ambulanţă venită la Ioan Gyuri Pascu l-a diagnosticat pe artist cu atac de panică, iar după câteva ore cântăreţul a murit în urmă unui infarct.

La nivelul serviciului de ambulanţă a fost demarată o anchetă, iar Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov reducerea cu 10%, timp de două luni, a salariului medicului respectiv, pentru că a mers la consultaţie doar cu una dintre cele trei truse medicale obligatorii şi nu a luat acordul scris al pacientului că refuză transportul la spital.

De asemenea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal de moarte suspectă în legătură cu decesul actorului Gyuri Pascu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL