Anunț de ultimă oră în criza din Orientul Mijlociu. Ședință extraordinară la Bruxelles 

Monday, 06 January 2020, 19:46 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că reducerea tensiunilor între Teheran şi Washington după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani este "în interesul Iranului şi al Irakului", relatează AFP, preluată de Agerpres. Șefa Comsiei a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe europeni pe tema conflictului din Orientul Mijlociu.

 

Ursula von der Leyen a confirmat că vineri va avea loc o reuniune extraordinară a miniştrilor europeni de externe, în contextul în care UE încearcă să aplaneze tensiunile după moartea lui Qassem Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad.

"Este de asemenea în interesul Iranului şi în special în interesul Irakului să aleagă calea moderaţiei, şi nu calea escaladării", a afirmat Ursula von der Leyen în contextul unei reuniuni a conservatorilor bavarezi din CSU la Seeon-Seebruck.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de faptul că Iranul a anunţat că nu se mai simte legat de acordul în domeniul nuclear", a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

Duminică, autorităţile iraniene au transmis că vor depăşi orice limită impusă de acord în privinţa îmbogăţirii uraniului.

"Iranul trebuie să înţeleagă că este în interesul său să revină la acordul în domeniul nuclear" încheiat în 2015 între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia), plus Germania, a insistat ea.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN