Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANUNŢ-BOMBĂ: CRESC CONTRIBUŢIILE LA SĂNĂTATE. Bâlbe la Ministerul Sănătăţii

Monday, 28 July 2014, 12:10 Sursă: REALITATEA.NET

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că vor creşte contribuţiile de sănătate. În acest sens s-au purtat discuţii cu reprezentanţii FMI.

Mircea Coşea, analist economic a declarat la REALITATEA TV că măsura nu e corectă. "Ceea ce se întâmplă acum este urmarea unei politici de 20 de ani. Nu s-a găsit modelul unui sistem medical eficient. Banii sunt daţi pe pensii şi se iau înapoi pe taxe", a spus Coşea la REALITATEA TV.

Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a infirmat la REALITATEA TV informaţiile. "Nu a fost luată în calcul creşterea contribuţiilor la sănătate. Este o discuţie mai veche, din 2010. Cred că a fost o declaraţie scoasă din context", a spus Grigore.

"Sunt  surprins, aşa ceva nu există în intenţia Ministerului, iar ceea ce s-a întâmplat au fost discuţii. FMI nu a solicitat acest lucru. S-a transmis un mesaj eronat. Nu s-a prezentat decât o analiză. Această taxă nu va creşte, dar asta nu ne împiedică să analizăm sisteme", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc.

"Ministerul Sănătății nu a discutat cu Fondul Monetar Internațional și nici cu alte organisme internaționale o eventuală creștere a contribuțiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Știu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuții. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuțiile la Sănătate', a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL