Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antibiotice Iași a intrat pe piața din SUA și Marea Britanie cu două medicamente pentru tratamente asociate Covid-19

Thursday, 09 July 2020, 19:19 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Potrivit companiei, pentru ca aceste noi produse să ajungă să fie livrate în cele două țări, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare conform normelor şi cerinţelor aplicabile pieţelor respective, obţinerea autorizării de punere pe piaţă, participarea în licitaţii şi identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piaţă.

Aceste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietnam şi Republica Moldova.

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piaţă a acestui nou produs de generaţie superioară, pentru care există puţini producători la nivel mondial, Antibiotice şi-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecţioase utilizate în spitalele americane, a transmis compania.

"Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptaţi de sistemele de sănătate din ţări puternic reglementate şi concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi pentru că reprezintă o recunoaştere a calităţii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iaşi şi implicit o recunoaştere a performanţei industriei farmaceutice româneşti", a precizat Delia Racoveanu, director Marketing şi Vânzări Piaţa Internaţională.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL