Ministrul Anisie încearcă să dreagă busuiocul: "Aș fi vrut să fiu mai calmă!"

Saturday, 18 January 2020, 11:46 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că ar fi vrut să fie mai calmă în interacţiunea pe care a avut-o cu învăţătoarea de la o şcoală din comuna Axintele, când a intrat în clasă reproşându-i acesteia faptul că ţipă la elevi, şi îi pare rău că nu a fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor.

"Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei şcoli şi ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea şcoală pentru doamna învăţătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune şi este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivaţie să lucreze acolo unde este mai greu, merită şi trebuie să fie respectaţi şi încurajaţi. La fel cum cred că există o nevoie uriaşă de înţelegere şi echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greşeşte.
Mulţumesc tuturor pentru înţelegere!", a scris Anisie, sâmbătă, pe Facebook.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut, marţi, vizite la mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, demnitarul, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, a intrat în sala de clasă respectivă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-18 12:13:29
Misu N .

O mincinoasa; n-a "fost atenta la prezenta presei"...dar cine a chemat presa? moshu din groapa? Pai, daca nu-si poate controla nervii inseamna ca si ea are o problema. Cand nu e nervoasa, rade ca proasta-n p....a...

2020-01-18 14:48:25
Citizen

,,Ministresa'' a cazut din lac in put. In primul rand nu avea voie sa intre la ora invatatoarei fara permisiunea acesteia (caz in care invatatoarea avea dreptul sa o dea afara din clasa), in al doilea rand sub nicio forma nu se admonesteaza un profesor in fata elevilor sai (pentru a nu-i stirbi autoritatea) si nu in ultimul rand, nu poti reprosa cuiva ca ,,urla'' cand tu dai exemplu intrand urland la clasa. Faptul ca un elev a explicat ca urla la ei ca nu sunt cuminti, arata ca ei stiu mult mai multe decat doamna ministru. Dar asa e cand vrei sa fii in atentia presei cu un subiect de scandal ca sa iti faci tie reclama cum ca tu iti faci treaba de ,,ministreasa''.

Alte articole din: POLITICĂ