Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anisie, despre învățământul online: "Vin tot mai multe semnale de la elevi și părinți că orele online nu se desfășoară. Vor urma activități de inspecție și monitorizare"

Monday, 02 November 2020, 12:44 Sursă: Realitatea.net

"Vreau să fac un apel către inspectorii școlari, generali să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online și spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educatiei vin tot mai multe semnale că nu se desfășoara aceste activități didactice în sistem online", a afirmat Anisie, într-o conferință de presă susținută astăzi.

Cu acest prilej ministrul a transmis mesajul că învățământul trebui să continuie, fie că ne referim la cel online sau la cel față în față și subliniind că nu va accepta ca "învățarea să nu continue". 

"De aceea am făcut acel apel la inspectoratele şcolare să se organizeze în această perioadă şi, în parteneriat cu toate conducerile unităţilor de învăţământ, să dea un semnal clar că trebuie să continuăm învăţarea, fie că ea este faţă în faţă sau în sistem online. Avem o datorie noi, ca profesori, faţă de elevi, faţă de părinţi şi această datorie trebuie să ne-o îndeplinim. Vreau să transmit un mesaj foarte clar că nu voi accepta în niciun caz ca învăţarea să nu continue. Voi organiza şi la nivelul MEC echipe de inspectori care să verifice ceea ce se întâmplă în sistemul online. Consider că trebuie ca toţi profesorii să se organizeze în aşa fel încât copiii să nu aibă deloc de suferit", a mai spus ministrul. 

Pe de altă parte, Monica Anisie a declarat că vor fi publicate modelele de subiecte pentru examenele naționale - Evaluare națională și Bacalaureat vor fi publicate curând pe site-ul MEC.

"Referitor la publicarea modelelor pentru examenele naționale, astăzi, după această conferință, vor fi publicate modelele pe site-ul Ministerului Educației", a arătat ea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL