Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANI verifică averea lui Mugur Isărescu

Friday, 03 April 2015, 09:24 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE. Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, nu a fost notificat de ANI cu privire la începerea verificării averii, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii centrale, Dan Suciu, informează Romania Libera. El a precizat că informaţiile din declaraţiile de avere sunt clare şi corecte, inclusiv în ceea ce priveşte creditele şi derularea lor.

ANI a primit o plângere de la o asociaţie de consumatori, după ce Isărescu a negat că ar fi avut vreodată credit la Volksbank România, în ciuda înscrisurilor din declaraţia de avere, scrie Economica.net.

ANI confirmă că este în curs de soluţionare o „lucrare" având ca obiect evaluarea averii şi respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Mugur Isărescu.

Agenţia de Integritate a fost sesizată în 18 februarie de către Asociaţia Parakletos, care a cerut să se stabilească dacă există „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese între calitatea domnului Mugur Isărescu de debitorul al băncii Volksbank şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României", în condiţiile în care Isărescu a negat că a avut vreodată un credit de la Volksbank, credit menţionat în declaraţia de avere din 2007, dată după care a dispărut numele creditorului din documentul oficial, însă creditul în valoare de aproape 700.000 de lei a rămas.

Într-o conferinţă de presă derulată în 4 februarie la sediul BNR din strada Doamnei, Isărescu a declarat că nu a avut niciodată credit la Volksbank România, ci a fost debitor doar la BRD. Detalii aici.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL