Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajaţii concediaţi din cauza pestei porcine vor avea compensaţii lunare. Ce sumă vor primi

Thursday, 13 September 2018, 18:17 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul a aprobat, joi, acordarea unei compensaţii tuturor salariaţilor din sectorul crescătorilor de suine afectaţi de concedierile colective pentru motive neimputabile.

„Angajaţii care vor rămâne fără locuri de muncă vor beneficia, în completarea indemnizaţiei de şomaj, de compensaţii, neimpozabile, în valoare de 500 lei, care se acordă lunar, pentru o perioadă de maximum 6 luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă. Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern stabileşte nişte condiţii minime pentru acordarea compensaţiei, printre care şi vechimea de 6 luni la acelaşi angajator. Acest principiu este respectat în toate situaţiile în care sunt reglementate măsuri de protecţie socială şi are ca scop evitarea eventualelor solicitări abuzive de plată a acestor drepturi”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Potrivit reprezentanţilor MMJS, în prezent sunt câteva sute de angajaţi care vor fi concediaţi, însă, numărul acestora poate creşte în funcţie de evoluţia pestei porcine.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL