Angajări în poliție. Ce salariu lunar are un "om al legii"

Wednesday, 23 January 2019, 18:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viitorii poliţişti îşi vor desfăşura activitatea în domenii precum criminalistică, economic, combaterea criminalităţii organizate, comunicare şi relaţii publice, resurse umane, intervenţii şi acţiuni speciale, cazier judiciar și poliţie rutieră.

Anul trecut s-a reuşit reducerea cu 4% a deficitului de personal de la nivelul Poliţiei Române și se preconizează ca, până la sfârșitul acestui an, să mai scadă cu alte 4 procente.

Salarii poliție 2019, potrivit prolex.

Polițiștii nu au salariu de bază, ci salariu de funcție. Salariul de funcție nu are legatură cu salariul de grad și gradația de vechime.

De exemplu agenții de poliție cu vechime mica (agent IV) au în acest moment un salariu de funcție de 1994 lei, iar legea (care se aplică etapizat) prevede un salariu de funcție de 3900 pentru anul 2022, rezultând astfel o diferență de 2000 lei din care un sfert înseamna 500 lei. În același timp, prin comparație, pentru un agent de poliție cu 15 ani vechime și cu un salariu de funcție de 2500, diferența va fi de 1400 lei din care un sfert înseamnă 350 lei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE