Angajații de la metrou protestează joi și vineri. Care este motivul?

Wednesday, 20 March 2019, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Joi şi vineri, între orele 13-14, vor avea loc proteste în faţa Ministerului Transporturilor, ca urmare a indiferenţei pe care ministrul Răzvan Cuc o manifestă faţă de accidentul din ianuarie.

Adaugă părerea ta

„Ministerul transporturilor pe cine reprezintă? Nu pe aceşti oameni, fie ei din metrou sau de pe calea ferată? Calea ferată au distrus-o, acum distrug şi metroul”, a spus Ion Rădoi, liderului sindicatului Unitatea- Sindicatul Liber de la Metrou.

Evenimentul petrecut pe data de 26 ianuarie 2019 se află în atenția conducerii Metrorex. La acea dată, un tren de metrou remorcat de către o locomotivă, aflat în activitate de manevră în depoul Berceni, a fost implicat într-un incident. Evenimentul face subiectul unei cercetări efectuate de către o comisie numită de AGIFER, au declarat reprezentanții Metrorex.

Cercetarea efectuată de către Agentia de Investigare Feroviara Română – (AGIFER), conform reglementărilor legale în vigoare, se află în desfășurare. Metrorex nu a primit până la acest moment concluziile instituției abilitate. 
Pentru a nu interveni în ancheta aflată în curs, conducerea Metrorex nu poate face supoziții cu privire la cauza producerii evenimentului.