Andronescu: Condiţiile de examinare să fie unitare pentru studenţii care învaţă în diferite limbi

Friday, 08 February 2019, 14:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ecaterina Andronescu s-a aflat, joi, la Cluj-Napoca, unde a vorbit şi despre situaţia instituţiei Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Ministrul a spus că se va deplasa personal la Târgu Mureş pentru a se informa, la faţa locului, despre tensiunile din cadrul universităţii, informează portalul hirado.hu.

Ministrul a spus că, la întrevederea de săptămâna trecută cu rectorii, l-a întrebat pe rectorul Leonard Azamfirei de la Târgu Mureş despre situaţia examenelor şi a primit răspunsul că regulamentul privind examinările unitare a fost adoptat de senatul universităţii.

În opinia Ecaterinei Andronescu, este justificat ca, în cadrul unei instituţii de învăţământ, condiţiile de examinare să fie unitare pentru studenţii care învaţă în diferite limbi, mai mult decât atât, a considerat că este de datoria senatului să asigure acest lucru. A menţionat că deocamdată nu ştie când a fost introdus regulamentul privind examinările unitare şi dacă noile reguli erau sau nu cunoscute la începutul anului universitar.

Ecaterina Andronescu a reamintit că, în timpul mandatului său precedent, în 2012, problema a fost că la universitate nu erau suficienţi profesori maghiari. Educaţia în domeniul medical este reglementată printr-o directivă europeană, iar aceasta impune, printre altele, că trebuie să existe câte un cadru didactic la fiecare cinci studenţi la medicină – a adăugat Andronescu. Dacă această condiţie nu este îndeplinită, diplomele eliberate de universitate nu vor fi recunoscute în Uniunea Europeană. În opinia sa, motivul pentru care s-a decis ca şi cursurile de practică de la secţia maghiară să fie predate în limba română, a fost în primul rând lipsa personalului maghiar.

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE