Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ancheta privind manipularea motoarelor diesel se extinde. Percheziții la Fiat și Iveco în mai multe țări

Wednesday, 22 July 2020, 18:51 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

"Anchetatorii din Germania, Italia şi Elveţia au percheziţionat zece facilităţi industriale pentru a obţine probe privind existenţa unui dispozitiv de manipulare a motoarelor diesel de către cele două companii", au indicat autorităţile germane. Ancheta, coordonată de unitatea de cooperare judiciară a Uniunii Europene, Eurojust, se concentrează pe nouă persoane care sunt rezidente în Italia şi pe activităţile lor între 2014 şi 2019, a precizat Parchetul din Frankfurt.

Sunt vizate dispozitive potenţial frauduloase care au fost identificate în două motoare diesel, 1,3 litri Multijet şi 1,6 litri Multijet, care echipează vehiculele mărcilor Alfa Romeo, Fiat şi Jeep, aparţinând grupului Fiat Chrysler, şi Iveco, aflat în proprietatea grupului italian CNH Industrial. Aceste dispozitive ar permite modificarea nivelului emisiilor poluante în momentul testelor de omologare din laborator, în ideea de a le reduce semnificativ comparativ cu nivelul real al emisiilor măsurat în momentul în care autovehiculul rulează pe şosea.

Ancheta privind manipularea motoarelor diesel a fost deschisă acum cinci ani și a vizat constructorul german Volkswagen. Scandalul ”Dieselgate” a costat compania peste 30 de miliarde de euro, amintește Agerpres.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL