Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANAF, ordin de evacuare pentru televiziunile Antena 3 şi Antena 1

Monday, 15 February 2016, 20:51 Sursă: REALITATEA.NET

Ordinul a fost trimis luni, 15 februarie, către sediile celor două televiziuni. În comunicatul Finanţelor Publice se arată că notificarea de evacuare s-a făcut pentru punerea în executare a unei sentinţe penale din 2013, sentinţă definitivă.

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în august 2014, în dosarul privatizării Institului de Cercetări Alimentare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul director ICA, Gheorghe Mencinicopschi, Corneliu Popa, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului şi fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiş. Instanţa a dispus atunci şi confiscarea mai multor imobile, printre care şi sediile celor două televiziuni şi cel al Grivco, pentru recuperarea unui prejudiciu estimat la circa 60 de milioane de euro.

"Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate.(...) Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", se precizează în comunicatul de presă emis de ANAF.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL