Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ambasadorul Rusiei: Avem nevoie de "bunăvoinţă politică" din partea Bucureştiului

Thursday, 07 February 2019, 21:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Pentru moment, relaţia noastră este aceeaşi ca anul trecut şi, pe scurt, formularea ar fi că aceste relaţii ar fi putut fi mult mai bune", a precizat Valery Kuzmin.

Valery Kuzmin a povestit momentul dinaintea preluării misiunii de la Bucureşti: "Îmi amintesc mesajul care mi-a fost transmis în 2016, când am plecat la post la Bucureşti, de către ministru şi de către preşedintele meu. Nu mi-au promis o viaţă uşoară şi au spus că ar trebui să facem eforturi pentru relaţii mai bune între state".

Ambasadorul Rusiei a afirmat că, pentru a atinge acest obiectiv, este nevoie de "bunăvoinţă politică".

"Dacă am încerca să spunem pe scurt de ce avem nevoie - este bunăvoinţă politică din partea Bucureştiului. În lumea noastră tulbure, cu toate tratatele care sunt încălcate, care devin nule peste noapte, (...) este greu să faci previziuni pe termen lung. Dar noi rămânem optimişti", a evidenţiat Valery Kuzmin.

Potrivit lui Valery Kuzmin, cifra de afaceri a schimburilor comerciale dintre România şi Federaţia Rusă este în creştere cu peste 20%. În 2018, estimarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este de 5 miliarde de dolari, a adăugat diplomatul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL