Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alina Bica, suspendată din funcţia de procuror al Parchetului general

Tuesday, 16 December 2014, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

"În şedinţa din data de 16 decembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, începând cu data de 16 decembrie 2014. Hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare", informează CSM.

Totodată, în 24 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind eliberare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a Alinei Bica, în urma demisiei acesteia din funcţie.

Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei, în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL