Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimente care luptă împotriva ficatului gras

Wednesday, 17 February 2016, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Ficatul joacă un rol foarte important în descompunerea şi eliminarea grăsimilor din organism. Uneori, acest proces al metabolismului se dereglează şi grăsimile se acumulează în celulele ficatului, care nu vor mai funcţiona corect. Boala are o frecvență mai mare în cazul persoanelor care suferă de obezitate, diabet sau hipertensiune.

Statisticile estimează că până la 20% dintre adulţi au „ficat gras”, însă numărul lor ar putea fi mai mare, pentru că steatoza nu dă, de obicei, niciun fel de simptome şi este diagnosticată doar la analizele de rutină.

Dacă există, simptomele sunt vagi: oboseală, rezistenţă scăzută la efort, uşoară durere în zona ficatului. Testele sanguine pot semnala valori crescute ale unor enzime hepatice atunci când în ficat se acumulează grăsimi, iar o ecografie abdominală va arăta un ficat mărit în dimensiuni. Un diagnostic cert se poate pune doar după efectuarea unei puncţii hepatice.

Pentru a îngriji "ficatul gras", este important să se evite consumul de alcool și să se adopte un regim alimentar cât mai sănătos posibil, bazat pe alimente naturale. Dacă este descoperită la timp și dacă obiceiurile alimentare s-au îmbunătățit, afecțiunea este reversibilă. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru combaterea ficatului gras!

Află ce alte alimente aduc beneficii în cazul ficatului gras AICI


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL