Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila vorbește despre noul vaccin: Se va livra foarte rapid - Cum trebuie administrat

Tuesday, 10 November 2020, 06:45 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Alexandru Rafila este optimist în privința noului vaccin anti-coronavirus. El a explicat cum va fi transportat și administrat serul:

"E un vaccin cu foarte bună eficacitate. A fost în studiul de test 30.000 de oameni, au fost şi placebo. Sunt date încurajatoare. E un lucru foarte bun. Eu înțeleg că există deja o cantitate de vaccin care a fost fabricată. E un lucru foarte bun pentru că procesul de livrare a vaccinului va fi mai rapid. Rămâne de văzut care este aranjamentul Comisiei Europene, ce pre-contract au cu Pfizer.

Acest vaccin trebuie păstrat la -80 de grade, în ambalajul lui original, timp de 10 zile. În cutia cu care vine fiecare cantitate de vaccin este gheață carbonică. El este stabil în acestă cutie specială timp de maxim 10 zile. În centrul de vaccinare mai poate fi păstrat la frigider șapte zile. În aceste șapte zile trebuie administrat vaccinul. Vaccinul se face în două doze, la distanţă de 30 de zile, ca acesta să fie eficient şi să protejeze.", a spus Alexandru Rafila la o televiziune de știri.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL