Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS: „Economia nu trebuie să se mai oprească. Va fi funcțională și în caz de pandemie”

Tuesday, 19 May 2020, 21:47 Sursă: Realitatea PLUS

Pandemia versus teoria conspirației

Alexandru Rafila: „Nu au fost foarte mulți oameni la protest, e doar o mică parte din populație. Faptul că există boli infecțioase, cred că este un fapt foarte clar. Toți cei prezenți la acel protest cred că au fost măcar o dată răciți. Ei protestau și împotriva vaccinării, deși toți fuseseră vaccinați și păreau sănătoși. Nu cred că dacă au fost câteva persoane la protest, e un aspect relevant. Ei reprezintă o foarte mică parte din populația Bucureștiului. Mesajul nostru trebuie să meargă către cei care au respectat regulile. Dacă reușim să păstrăm distanțarea socială, atunci o să continuăm acest trend descendent al virusului.”

Exemplul public pentru consolidarea încrederii populației

Alexandru Rafila: „Trebuie să construim încredere. Trebuie să ținem cont că nu există două tabere: autorități și populație. Nu trebuie să existe polarizări, când e vorba de sănătatea publică. Lucrul care mă preocupă este să ne pregătim pentru funcționarea fiecărui sector de activitate. Economia trebuie să devină funcțională și în pandemie, să nu mai fie nevoie să oprim activitatea.”

Fake-news

Alexandru Rafila: „Temperatura nu se ia doar în magazine, ci și în instituții publice, unde ne desfășurăm activitatea. Temperatura se poate lua în două moduri: camere de termonscanare (de exemplu la metrou) sau determinarea temperaturii în mod individual (ca la magazine). La intrarea în fiecare instituție trebuie să existe anunțuri, disclaimere care să spună că nu pot intra cei care nu acceptă să li se ia temperatura. Asta pentru a demonta fake-newsul care circulă pe internet. Trebuie să existe un material informativ la intrarea în fiecare magazin, care să explice de ce se ia temperatura la intrarea în market.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL