Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS: „Circulația virusului gripal la nivel global este destul de scăzută la momentul actual”

Saturday, 05 September 2020, 11:24 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Alexandru Rafila: „Orice vaccin ar apărea în Uniunea Europeană trebuie mai întâi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Un vaccin, chiar dacă va apărea mai devreme, nu va putea fi accesibil în masă, până în a doua jumătate a anului 2021. Aceasta este poziția Organizației Mondiale a Sănătății. Legat de vaccinul rusesc, acesta a parcurs primele două faze clinice. (...) Ca să poată fi agreat de OMS și de organismele specializate din SUA și Europa, acest vaccin ar trebui să treacă de faza a treia, care implică 30.000 de subiecți. (...) Coronavirusurile, că există mai multe astfel de virusuri, nu produc imunitate de lungă durată. ”

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit și despre impactul începutului școlii asupra tendinței pandemiei de SARS-CoV-2 din țara noastră.

Alexandru Rafila: „Nu putem face previziuni referitoare la numărul de cazuri din toamnă, că vor fi 2.500, că vor fi 2.800 de cazuri zilnice. În momentul de față suntem într-o fază de platou, 1.200 cazuri zilnic. Sperăm că odată cu începerea școlilor să nu apară o creștere mai mare de 10-15%. În Spania situația e mult mai îngrijorătoare decât cea din România. Sunt circa 200 de decese zilnic. (...) Cantitatea de vaccin anti-gripal va fi dublată în această toamnă de Ministerul Sănătății, fiind vizate în special persoanele cu risc crescut. (...) Avem o veste bună la nivel global: circulația virusului gripal este destul de scăzută la momentul actual. E și o consecință a măsurilor pe care le-am luat. (...) Începerea școlii trebuie să însemne că părinții își informează copiii despre coronavirus.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL