Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, despre Legea vaccinării: Sănătatea publică trebuie asumată, nu este un subiect de vot popular!

Friday, 29 May 2020, 16:01 Sursă: Realitatea.net

"Mi se pare un soi de neasumare a unei anumite responsabilităţi care revine membrilor Parlamentului, în principiu Camerei Deputaţilor de această dată, pentru că sănătatea publică trebuie asumată, nu este un subiect de vot popular. Trebuie asumată şi luate măsurile care protejează sănătatea comunităţii, iar vaccinarea este principala armă pe care o are sănătatea publică în combaterea bolilor transmisibile şi şi-a dovedit eficienţa, lipsa de nocivitate şi cred că ezitarea care încă există în Parlament nu e bună pentru ceea ce s-a întâmplat, de exemplu, în această pandemie sau se întâmplă în continuare cu coronavirus. Arată că lipsa de reacţie în faţa unei probeleme majore de sănătate publică nu face altceva decât să amplifice acea problemă de sănătate publică şi, mai mult decât atât, să creeze premisele ca lucrurile să scape de sub control", a afirmat, astăzi, Rafila, citat de Agerpres, la o dezbatere online organizată de DC Media Group.

Potrivit acestuia, vaccinarea copiilor trebuie să fie o prioritate în această perioadă, iar medicii de familie să facă un efort să recupereze copiii care nu au primit la timp vaccinurile. "Haideţi să nu discutăm numai de vacanţe şi terase, ci despre accesul la servicii medicale", a spus el. 

Rafila a precizat, totodată, că există o recomandare și în cazul persoanele vârstnice, cu afecţiuni pulmonare, ca acestea primească vaccinul pneumococic conjugat.

"Vedem că persoanele vârstnice sunt mai expuse şi, dacă vreţi o legătură între vaccinare şi pandemie, există o recomandare ca să protejăm persoanele în vârstă, de exemplu, cu afecţiuni pulmonare prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat, care protejează de una dintre posibile cauze de suprainfecţie în infecţiile virale respiratorii, infecţia virală pneumococică, şi, din cauza aceasta, este recomandat ca acest vaccin să fie administrat la persoanele vârstnice, mai ales cele care au comorbidităţi pulmonare", a mai spus Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL