Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila: "Am fost foarte tulburat de ceea ce s-a întâmplat" - Ce măsuri propune urgent

Sunday, 15 November 2020, 19:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Alexandru Rafila a vorbit despre situația de la Piatra Neamț și despre faptul că managementul spitalului ar fi făcut modificări fără să notifice DSP.

"Spitalul are o structura aprobată de DSP și orice modificare trebuie notificată și aprobată de DSP. Nu știu dacă în această situație discutăm de o modificare a structurii", a explicat Rafila.

Rafila propune ca autoritățile să se concentreze pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete, în condițiile în care spitalele din țara noastră sunt învechite și sunt suprasolicitate în această perioadă.

"Eu am fost foarte tulburat ieri și astăzi de ceea ce s-a întâmplat și stau să mă gândesc la ceva ce ar trebui să ne pună pe gânduri. Majoritatea spitalelor din România sunt din anii 70, chiar dacă aducem echipamente, spitalele nu sunt pregătite să primească. Infrastructură electrică nu e pregătită. Suntem într-o situație foarte dificilă când trebuie să dotăm paturile cu oxigen, să extindem capacitatea de AȚI. Cred că lucrul cel mai important în acest moment e că tot ce se întâmplă în sistemul de sănătate, în special cei care tratează coronavirus, să evite apariția unei astfel de probleme.

Sunt foarte îngrijorat că această problema să se repete. În acest moment trebuie să minimalizăm acest risc. Să așteptăm rezultatele investigațiilor să vedem cine sunt responsabilii. Nu putem la televizor să facem dezbateri legate de vinovații", a completat Alexandru Rafila.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL