Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă în Brăila, 50 de angajați ai celei mai mari companii locale au COVID. Există riscul închiderii unității cu 3.400 de salariații

Wednesday, 22 July 2020, 18:53 Sursă: Realitatea.net

 

”Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajaţi infectaţi, cei mai mulţi sunt în spital. Dar este vorba despre faptul că sunt foarte mulţi contacţi, e o instituţie foarte bine, ei vin de peste tot din judeţ, călătoresc cu mijloacele de transport în comun. De o săptămână păstrăm legătura cu conducerea fabricii, au luat măşti, au luat viziere, însă oamenii sunt cei care trebuie să respecte regulile şi dincolo de fabrică”, a declarat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, potrivit News.ro.

Boboc a adăugat că speră să nu se ajungă în situaţia ca fabrica să fie închisă.

”Impactul economic e foarte mare, e vorba şi de impactul social, sunt 3400 de angajaţi, 3400 de familii din tot judeţul Brăila. Degeaba autorităţile fac eforturi să controleze lucrurile, dacă oamenii nu respectă măsurile. Dacă după ce pleacă poliţistul aruncaţi masca, nu păcăliţi pe nimeni. Fac apel la toţi cei care lucrează aici, la familiile lor, apăraţi-vă sănătatea şi locurile de muncă până la urmă. Dacă nu vă protejaţi, nu anunţaţi DSP-ul atunci când e cazul, dacă lucrurile escaladează, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii”, a mai declarat prefectul Cătălin Boboc.

Situația din județ este cu atât mai gravă cu cât un alt operator economic, cu 476 de angajaţi, și-a întrerupt activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar alți aproape 350 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL