Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosar penal pentru românul cu coronavirus, întors cu avionul din Madrid

Tuesday, 17 March 2020, 16:20 Sursă: Realitatea Plus

Grupul de Comunicare Strategică anunță că poliția de frontieră a deschis dosar penal pe numele românului care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Alerta de COVID-19 pe aeroportul Otopeni, din Capitală, după ce un pacient care știa că este infectat cu noul coronavirus s-a întors din Madrid, fără măsuri de protecție, riscând să îmbolnăvească pasagerii, dar și personalul aeronavei. Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, bărbatul a ascuns faptul că este bolnav.

Informația a fost ulterior confirmată și de Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS), într-o informare de presă. „În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, au arătat reprezentanții GCS.

Potrivit sursei citate, persoana infectată a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice bolii și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

În prezent, s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Având în vedere că aceștia se întorceau oricum dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola timp de 14 zile.

Aeronava cu care au călătorit pasegerii pe ruta Milano-București aparține unui operator privat.

Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele bărbatului. Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL