Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă de COVID-19 în China! Cazurile noi de coronavirus, ÎN CREȘTERE, în ultimele zile

Thursday, 30 July 2020, 11:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru a doua zi consecutivă miercuri, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate a țării, relatează CNN.

Până în prezent, bilanțul epidemiei de COVID-19 în China a ajuns la 87.213 de cazuri confirmate și la 4.658 de morți. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate  în provincia Hubei, epicentrul inițial al pandemiei de coronavirus, unde s-a ajuns la un număr de 68.135 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care au murit 4.512, potrivit datelor centralizate de Corona.help

Majoritatea cazurilor noi confirmate în ultimele două zile au fost transmise local. 

Dintre cele 105 noi cazuri - cel mai mare număr înregistrat din luna martie - doar trei nu au fost transmise local. China nu a mai raportat nicio infecție locală COVID-19 de patru luni. Mai exact, pe 18 martie, China a anunțat că nu a fost raportată nicio îmbolnăvire COVID-19 la nivel local, pentru prima dată de când a început epidemia de coronavirus în decembrie 2019. Epicentrul inițial al pandemiei de coronavirus a fost într-o piață de animale sălbatice din Wuhan, capitala provinciei Hubei. 

Dintre cele 102 cazuri confirmate COVID-19, 96 au fost înregistrate  în regiunea extremă vestică a Xinjiang, una din Beijing, restul cazurilor fiind confirmate în Liaoning.

NHC a înregistrat și alte 21 de infecții asimptomatice, care nu au fost incluse în raportul total al cazurilor confirmate COVID-19.

Marți a fost prima oară când China a înregistrat peste 100 de cazuri noi de la începutul lunii aprilie.

China a intrat în alertă de la sfârșitul săptămânii trecute, când Dalian, portul din provincia Liaoning, a confirmat de sâmbătă 12 cazuri noi locale de nou coronavirus şi 14 cazuri asimptomatice. Atunci, oficialii chinezi de sănătate au anunţat că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian ca să vadă dacă sunt bolnavi de COVID-19.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL