Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri SUA: Biden ia avans în fața lui Trump în sondajele de opinie

Wednesday, 24 June 2020, 21:35 Sursă: Realitatea.net

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de New York Times și Siena College, Joe Biden (50%) beneficiază de un avans confortabil în fața republicanului Donald Trump.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama conduce lejer în intențiile de vot ale femeilor, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, precum și al minorităților, în special al americanilor de culoare și hispanicilor.

Sondajul notează, de asemenea, că Biden a recuperat și dezavantajul față de Trump în ceea ce privește electorii bărbați, albi și seniori, care i-au permis candidatului republican să câștige alegerile în 2016.

De cealaltă parte, Donalt Trump a pierdut mulți alegători din acest segment din cauza modului în care liderul actual de la Casa Albă a gestionat pandemia de coronavirus, criza economică și răspunsul său la protestele antirasism care au zguduit țara odată cu moartea bărbatului de culoare, George Floyd.
În schimb, Donald Trump rămâne lider printre votanții albi fără diplomă, care ar putea avea o influență puternică asupra alegerilor programate pe 3 noiembrie.

Aceste rezultate trebuie, cu toate acestea, privite cu prudență, New York Times amintind că în 2016, Hillary Clinton era în fața lui Trump în sondajele naționale, iar lucrurile s-au schimbat uletrior.

Sondajul a fost făcut perioada 17-22 iunie pe un eșantion de 1.337 de alegători înregistrați pe listele electorale. Marja de eroare este +/- 3%, mai arată sursa citată.
 
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL