Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prăpăd în Alba: zeci de case, pivnițe și curți au fost INUNDATE. Forţele ISU au intervenit

Sunday, 19 July 2020, 20:55 Sursă: Realitatea.NET

Numai în municipiul Alba Iulia, pompierii militari au acţionat pentru scoaterea apei din 18 case, 20 de pivniţe, 39 de curţi, 4 garaje, 2 subsoluri de bloc, un depozit şi o biserică. Au fost afectaţi şi 7 operatori economici. Inundaţiile au acoperit şi 6 străzi.

Conform autorităţilor locale, s-au înregistrat 47 de litri pe metru pătrat în două ore.

Forţele ISU au intervenit şi pentru evacuarea apei din 2 case şi 7 curţi din municipiul Sebeş, precum şi în Vinţu de Jos, Teleac, Întregalde, Cunţa şi Benic.

Şi Autostrada A1 a fost inundată pe o porţiune de 8 metri liniari la km 294. Până la retragerea apei, traficul a fost supravegheat de Poliţia Autostrăzi.

ISU Alba a intervenit în teren cu 3 ofiţeri şi 34 de subofiţeri, 7 autospeciale, 14 motopompe transportabile şi 2 motopompe remorcabile. Pompierii militari au fost sprijiniţi de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Galda de Jos, Vinţu de Jos, Ciugud şi Întregalde, precum şi de 3 echipe ale Apa CTTA, 2 echipaje ale IPJ Alba şi 2 de la Poliţia Locală Alba Iulia.

Activitatea a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU Alba, împreună cu prim-adjunctul ISU Alba şi Grupa operativă (6 ofiţeri şi 2 subofiţeri), mai arată sursa citată. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL