Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai un copil născut după ACEASTĂ dată? Statul îi dă 10.000 de euro. Cum poți intra în posesia lor!

Wednesday, 07 February 2018, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Zilnic, acestor copii Statul roman le va depune la CEC Bank o sumă, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii a 18 ani, fiecare copil să aibă în cont 10.000 de euro. De această lege pot beneficia și copiii moldovenilor care dețin cetățenia română.

În baza unei legi inițiate de PNR în Parlamentul României, urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

"Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi din viață. Această lege este un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societatea din postura de român major", a declarat președintele PNR.

Legea spune că banii vor putea fi utilizați doar de titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase. De asemenea, banii pot fi utilizați în situații precum studii universitare, pentru a-ți deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boala ce necesită tratament costisitor.

Potrivit stirilekanald.ro, în caz de deces, această sumă de bani nu se moștenește de nicio rudă deoarece banii se virează către bugetul de Stat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL